Toernooiopzet jeugdtoernooi

Meppel aan Zet biedt een aantrekkelijk toernooi  voor jeugdschakers van alle leeftijden en niveaus.

In het kwalificatietoernooi voor het NK-ABC kunnen de oudste jeugdspelers van vrijdagavond tot en met zondagmiddag op hoog niveau strijden om plaatsting voor het jeugd-NK. Klik hier voor meer informatie.

Voor alle andere jeugdschakers is op zaterdag 23 september het eendaagse Meppel aan Zet jeugdtoernooi. Hier wordt gespeeld in twee groepen: een groep voor ervaren jeugdschakers en een groep voor beginnende schakertjes of schoolschakers. Zo kunnen alle jonge schakers tot en met 16 jaar, van beginner tot vergevorderde, op een leuke manier met schaken bezig zijn. Er zijn vele prijzen te winnen en iedere deelnemer krijgt een leuk aandenken mee naar huis.

Meppel aan Zet is onderdeel van de IJSCO-cyclus van de OSBO en van de GP-cyclus van de SBO.

A-groep: rating > 400

Voor wie: jeugdspelers met een jeugdrating* vanaf 400

Opzet: Zwitsers systeem

Speeltijd: 20 minuten p.p.p.p.

Kosten: 5 euro

Deze groep schakers heeft al ervaring in het schaken van toernooien. Zij spelen een toernooi met een indeling van het Zwisters systeem. In deze groep zijn er diverse bekers en prijzen in natura te verdienen.

Leuk, ik doe mee!

B-groep: rating < 400

Voor wie: beginnende schakers (jeugdrating* tot 400) en schoolschakers

Opzet: Zwitsers systeem, 7 ronden

Speeltijd: 20 minuten p.p.p.p.

Kosten: 5 euro

Deze groep is bedoeld voor kinderen die nog niet zo veel schaakervaring hebben.  Het Zwitsers systeem zorgt ervoor dat je al snel tegen schakers schaakt die ongeveer even goed zijn als jij zelf. Uiteraard zijn ook in deze groep diverse prijzen te verdienen.

Leuk, ik doe mee!

* Welke rating gebruiken we?

Bij de indeling kijken we naar de KNSB-jeugdrating, KNSB-rating of de jeugdrating van een regionale bond. Als we denken dat dit beter is voor de indeling en het schaakplezier van de deelnemers, kan het zijn dat we de ratinggrenzen wat oprekken of verschuiven. Als je graag wilt worden ingedeeld in een andere groep dan waar je op basis van je rating thuishoort, kun je dit bij de inschrijving vermelden. We zullen proberen daar rekening mee te houden.

Heb je nog geen rating of heb je zelfs geen flauw idee wat een rating eigenlijk is? Geen probleem. Dat kun je gewoon aangeven bij de inschrijving. We maken dan een inschatting van je schaakniveau.